Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ezeket olvasom

No komment

Bánkitó Fesztivál - az ellenkultúráról

2016.07.05. 22:57 :: Fenehorizont 667

Van ez címben jelzett fesztivál. Igazándiból eddig nem foglalkoztam vele érdemben, ugyanis az évenkénti kulturális programok és zenei felhozatal bőven okozott annyi röhögni valót, ami minden komolyabb gondolatot pörgőrugással takarított ki a fejemből. Nincs annál montipájtonabb, amikor önmagukat kereső, tudatos, nyitott, toleráns budai és Pest-belvárosi bölcsészek, művészek és kreatívok tömege lemegy vidékre, hogy ott csinálják ugyanazt, amit amúgy is tesznek igencsak sok szabadidejükben* az év többi napján, és ami nagyjából a rozéfröccsel kísért ótvarosan büdösnagy semmihez konvergál, az anyagi javaknak a fogyasztás oltárán való rituális feláldozásával kísérve. Mindezt persze környezettudatosan.

Idén szintén megvolt a remekbe szabott, rossz lelkiismeretet könnyítő zabhegyező, fingreszelő, léggömbhámozó, köldökbámuló előadások címei közül a legröhejesebbek végigmazsolázgatása, hozzám hasonló gondolkodású barátommal a linkek hahotázásokkal kísért csereberéje, amíg rá nem bukkantam a szervezővel készített interjúra.

Nem kellett volna.


Egy darab benne talált mondat tette ezt az egész viccelődést üstöllést már-már véresen komollyá. Valami olyasmit nyilatkozott ez a drága pénzember, hogy ők a 

független ellenkultúrát képviselik.

Namármost, kérdem én: mégis mi ellen való ez a kultúra? Orbán ellen? Az addig rendben van, de nem hiszem el, hogy egy ilyen missziót teljesítő szervező nem akarna az általa képviselt eszmeiségnek, elveknek legalább egy hangyafasznyi univerzalitást adni - ehhez ugyanis Orbán igencsak kevés. Ha megcselekedjük azt, amire egy magyar-típusú felvilágosult, haladógondolkodó, tudatos demokrata mindig is képtelen volt, és eltekintünk Orbán válla felett kicsit sréhen felfelé, akkor azt láthatjuk, hogy a mi nyugati civilizációnkban minden valamirevaló miniszterelnök, államfő, közéleti személyiség, színész, dalszerző, értelmiségi és művész, valamint több tízezer főnyi újságíró- és szerkesztőgárda az ún. közéleti témákban teljesen seggugyanazokat a baromságokat mondja vissza önszántából, hivatalból vagy kényszerből, amik ezeknek a röhejes című workshopoknak és előadásoknak is a végkövetkeztetései. És ezt jobb, ha az előbb felsorolt emberek betartják, amennyiben szeretnék megóvni karrierjüket a teljes, végső megsemmisüléstől.
Az is oké, hogy egy átlagos orbángyűlölő a 'független' szót álmából fölkeltve köpi önmaga és csürhéje jellemzésére, node _e_l_l_e_n_k_u_l_t_ú_r_a_?
Hol? Merre? Mikor, miért, hogyan? A megnevezés feltételez egy olyan nagyobb erőt, melynek ellenében ez a kultúra működik; azonban ez az erő nemhogy nem nagyobb, de jóformán nem is létezik. Nincsen.
El nem tudom képzelni, hogy ezt a szervező komolyan gondolja. Nem tudom elhinni, hogy tényleg úgy értette, és nem csak az öröklött '68-as állandó forradalmárnak levés nosztalgikus reflexei mozgatták a pofáját.
Elképesztő.

Az meg külön az abszurd magasfoka, hogy a migránsnyalogató foglalkozások és beszélgetések olyan szervezetek előadásában történnek, akiket ugyanaz az ember és cégei pénzelnek, mint akik pénzelik a szíriaiak működő rendszerét destabilizáló, káoszba omlasztó majd ezt követően szarrá bombázó Obamát és a hisztérikus elmebeteg volt külügyminiszterét, nem mellesleg jelenlegi elnök-aspiránst és annak kampányát. És vannak emberek, akik ilyen előadásokra komoly arccal képesek beülni.

Legszívesebben beeresztenék a fesztiválra olyan 2-3 ezer afgán és szíriai menekültet, aztán a Benny Hill zenéjére nézném, ahogyan végbemegy az integráció. Csudás lenne.


*Persze pont az ilyen emberek tűnnek a legelfoglatabbnak, mert állításuk szerint mindig 'el vannak havazva'.





Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://csinaldugy.blog.hu/api/trackback/id/tr18869198

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Agitprop" 2016.07.06. 21:17:32

Démonokratikus liber-ál-spiriturista habzsidózsi. eLMeBeTeG aj-vélemény-antitra-dikta-túra.Egy a Sorosunk!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása