Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ezeket olvasom

No komment

Egy őszinte interjú Berényi Biankával

2018.09.05. 14:17 :: Fenehorizont 667

Megtaláltam az Indexen magát a posztmodernt egy csodálatos interjúban egy nagyon felvilágosult, nagyon szabad, nagyon bohókás, nagyon tökös és nagyon érdekes, különleges személyiségű lánnyal.

A tovább után az általam gondolt őszinte verzió.


Feketével az eredeti kérdések, szürkével a szabad lány eredeti válaszai, bordóval az én válaszaim olvashatóak.

Szólj hozzá!

Címkék: interjú hulladék faszszopó berényi bianka

Balfaszok tüntetése

2018.04.10. 13:35 :: Fenehorizont 667

1. A jövőnkről nekünk kell meghozni a döntést, nem pedig egy egyenlőtlen választási rendszernek. Ilyen helyzetben a tömeg a mi válaszunk.

Április nyolcadikán ott volt a lehetőség, hogy meghozzátok a döntést. A legtöbb szavazatot azonban a Fidesz-KDNP nevű pártok kapták, ti meg veszítettetek.
Mehettek hőbörögni délután, este meg kezdődhet a buli és a pasizás-csajozás, de ott ti az égvilágon semmilyen, országra ható érdemi döntést nem fogtok meghozni, maximum annyit, hogy a party után melyik romkocsmába üljetek be tovább háborogni.
A tömeg meg újságírókkal együtt ha meglesz párezer fő, már örülhettek.


2. A gyűlöletkampány és uszítás helyett érdemi diskurzust akarunk folytatni.

Tényleg? És miről? Hogy Orbán mondjon le? Erről már folytattatok, ha nem is érdemit, de diskurzust eleget egymás között, és rajtatok kívül a lófaszt nem érdekel. Más konkrét témátok úgy sincsen, max oktatás-egészségügyezni szoktatok még, meg mészároslőrincezni. Éééés, ennyi.

3. Független országnak független sajtóra van szüksége. A digitális korban a média a legnagyobb ütőkártya a hatalom kezében, bojkottáljuk a propagandamédiát.

Mitől független egy nektek megfelelő sajtó, azt áruljátok el, légyszíves! Hát persze, hogy Orbántól. Nem sorolom fel, hány olyan tévécsatorna és internetes portál van, ami ilyen, és ti napi rendszerességgel olvassátok/nézitek is, majd uszultok rá egy buborékban létezve. Valószínűleg emiatt a nagyonfüggetlen sajtó miatt is ébredtetek arra április 9-én, hogy a bilibe, abba lóg a kezetek.
Bojkottálni meg azt bojkottáltok, amit akartok, ki nem szarja le? Nem kötelező nézni a köztévét.


4. Generációnkban két lehetőség áll a fiatalok előtt: Kivándorlás, vagy Forradalom. Mi választottunk!

Aha, szóval akkor a forradalom a választásotok. Nekem például ennél sokkal több választásom van, és hozzám hasonlóan még jópár embernek ebben az országban, de sebaj. Már előre röhögök.
Megnézem én azt a forradalmat, amit olyan emberek próbálnak kirobbantani, akiknek a legnagyobb problémájuk az, hogy honnan szerezzék be a napi avokádó-adagot, és a non-stop rinyálás közben, hogy nem kapnak a képesítésüknek megfelelően havi félmilliós kezdőfizetést, négy métert nem tudnak megtenni anélkül, hogy ne a háromszázezres telefonjukat basztatnák.


5. Ne hagyjuk, hogy a mindenkori hatalom és a jelenlegi kormány fogalma összemosódjon. A 2/3-os törvényeket el kell vetni, és amerikai mintára két ciklusnál tovább senki sem gyakorolhatja a hatalmat.

Lehet szavazni négy év múlva olyan pártra, aki majd a győzelme esetén ezeket a feltételeket teljesíti. Addig is, ezt kurvára nem ti fogjátok megmondani és eldönteni.

6. Fiatalok nélkül nincs ország, nincs jövő.

Olyan fiatalok nélkül, akik vasárnap ott lesznek, bármilyen országnak zavartalan lenne a további jövője.

7. Ez a választás nem csupán 4 évről szólt, ez a választás a keleti orientációról, az illiberális állam végső simításairól döntött.

Nyilvánvalóan egy olyan agy, amelyik csak szervilis üzemmódban képes működni, és valaminek, lehetőleg egy külső hatalomnak való korlátlan megfelelésben képes csak gondolkodni, nem tudja felfogni a hintapolitikát. Ahogy a szüleitek, nagyszüleitek sem voltak képesek a szovjetek és az állam nélküli létre, így ti, az utódaik is igénylitek az Európai Unió korlátlan hatalmát, és mindent, ami nem efelé irányul "keleti orientációnak" fogtok értelmezni a szolgalelketekkel.
Ezért is tartotok ott, ahol vagytok.
Az illiberális állam tekintetében igazatok van. Szerencsére.

Jó bulikát!

tuntistat00-768x368.jpg

Szólj hozzá!

Tanácsok ellenzéki szavazóknak a vereség elviseléséhez

2018.04.09. 13:52 :: Fenehorizont 667

Az első és a legfontosabb: még több elitista pökhendiség kell! Megszavazták a Fideszt a birkák, azok a menetelő barmok. Orbáncsicskák, fizetett bérencek, agynélküli zombik stb. Tekints magasról, még magasabbról rájuk, ez eddig is bejött, miért ne lenne hatásos továbbra is? Vonulnak szavazni a büdös falusi parasztok, a nyuggerek, a képzetlen, buta, szemellenzős, öreg vidékiek, miközben te a képzett, okos fejedből lefitymálóan nézed a soraikat.

Használj még több túlzó jelzőt, hátha a maradék értelmüket is elveszítik! Diktatúra, rezsim, önkény, Észak-Korea, elnyomás, maffiaállam, rémuralom. Ha sokáig ismételgeted, pár év múlva még annyira se fogják komolyan venni, mint eddig, de legalább megnyugszol.

Vizionálj világvégét százhuszadjára is! Most már tényleg vége, ennyi volt, viszlát. Elhagyod az országot, és nem marad itt senki, csak a fideszesek, és akkor majd rádöbbennek. Akkor majd jól meglátják. Megkapják, megérdemlik. Mi is lenne velük nélküled, az okos, képzett, nagyvárosi fiatal nélkül? Ki lesz majd itt kreatív? Ki lesz a továbbiakban innovatív? Ki ír majd ezentúl jó cikkeket? Ki lesz itt a bölcsész? Leáll a gazdaság - amit amúgy is csak az uniós pénzek tartanak a víz felett -, mert elmegy ez a sok nélkülözhetetlen ember. Akkor majd lesz bánat és szomorúság. Kiürül az ország, ami persze már eddig is üres volt, hiszen elhagyta mindenki, de akkor ezután még jobban el fogják hagyni. Majd meglátják.

Gyűlöld jobban a fideszest, mint eddig tetted! Fontos! Kívánd akár a halálát is, az olyan demokratikus. Legyél rosszindulatú továbbra is, mert megérdemlik! Mind megérdemli, hogy rohadnának el élve.

Vitorlázz körbe-körbe ezután is az oktatás-egészségügy-korrupció Bermuda-háromszögében. Még több mészároslőrinc, még több helikopter, még több százezermilliárdos korrupciós pénz, amit valami fideszes ellopott. Azt ugyan senki sem látta, hogy kicsoda és hol, de valaki valahol biztosan. Mondjuk az Orbán veje, mert ezek ilyenek, ezek lopnak.

Szeresd az iszlámot! Simizd még nagyobb kedvvel az arabnéger migránst, legalább ezzel is felbosszantod a fideszbirkát, és ennél fontosabb úgysincs egy ellenzéki szavazó számára. Ugyanakkor gyűlöld a határon túli magyarokat, mert nem arra szavaznak, akire szerinted kellene. Rohadjon meg az összes büdös román! Üveggyönggyel megvehetőek mind. Tökéletesen célravezető ez a hozzáállás.

Hibáztass mást a vereségért! Már nem is olyan jópofa és humoros a Kétfarkú Kutyapárt, igaz? Az LMP nem lépett vissza, miattuk van kétharmad. Médiatúlsúly! Az RTL Klub, az Index, a HVG, a 444, a 24.hu, a Magyar Narancs, a Hír tv, az ATV, a Mérce, a Magyar Nemzet, az Alfahír, a Nyugati Fény meg a százszámra tobzódó blogok vajon micsoda? Hát elnyomott média! A százezres nézettségű köztévés Híradó? Az az oka mindennek! Bezzeg a régi szép, demokratikus időkben, amikor még az Origo is Index volt, és reggelente csak a haladó hírportálokat lehetett görgetni, miközben a Napkelte duruzsolt a háttérben Gyurcsány reformjainak a szükségességéről. Akkor még volt lehetőség objektíven tájékozódni.

Sőt, tulajdonképpen nem is veszítettetek, hiszen Orbán ellen többen szavaztak, mint mellette, szóval ez valójában győzelem, ezért a kormány illegitim. Egyébként is kormányváltó hangulat van már nyolc éve, hiszen az összes barátod plusz apuci-anyuci is mindig a Fideszt szidja. Higgy nekik továbbra is, mert oktatásegészségügy, korrupció és mészároslőrinc.

És ne feledd: ahogy eddig is, ezután is csak neked lehet igazad, mert te olyan okos vagy, a fideszesek meg mind buták.

2 komment

Címkék: választás orbán fidesz ellenzék

Egy másik jövőképről

2018.03.29. 12:23 :: Fenehorizont 667

Érdekes, minden sci-fiben, utópista elmélkedésnek szánt társadalomkritikus hülyeségben gonoszan néző és mogorva arccal parancsoló diktátorok, lelketlen vezetők által irányított nagyvállalatok és általuk kimosott agyú zombikból álló hadseregek nyomják el a szegény, szerencsétlen, jóravaló népet, akik maguk a megtestesült ártatlanság.

Soha, sehol nem láttam, nem olvastam még ismert és elismert, köztiszteletben álló ún. zseniális írótól, gondolkodótól, sorozatkészítőtől vagy rendezőtől olyan jövőképet, amiben az elnyomók állandóan a szegények, a kirekesztettek, a nélkülözők pártján állnak és hűde tudnak a retorika szintjén szolidaritást vállalni.
Szeretetről, békéről, befogadásról, toleranciáról meg a többi ilyen, tartalom nélkülivé mutálódott, eszement faszságról ugatnak a pulpitus mögül vagy szépruhában, rivaldafényben valami random díjátadón, ahol bután vigyorgó idióták mikrofonnal, kamerákkal és fényképezőgépekkel a kezükben isszák szavaikat. Azokat a szavakat, amiket aztán a kényelmes irodákban az újságírók és a szerkesztők, két gasztrotúra meg vegánjóga között a belvárosi, modern, ingergazdag életet élő polgárok a bociszemű, fizetett aktivistákkal összhangban, belső moralizálási kényszertől vezérelve önként és dalolva osztanak tovább a létező összes kommunikációs csatornán a Nyugat Birodalmának tartományaiba és azok minden szegletébe.

Miközben odakinn, a valóságban az általuk hangoztatott elvek következményeként a sajnált és támogatott kultúrák és különböző csoportosulások egyedei hétköznapi embereket gyilkolnak meg, és egyszerű, de kevésbé szerencsés körülmények között élő lakosokat késelnek vagy erőszakolnak véresre, fosztanak ki, aláznak porig.
A neomoralista szeretet-dogmák nevében az arra jogosultak másként gondolkodókat hallgattatnak el, dugnak börtönbe vagy löknek a karriernélküliség nihiljébe.

Pedig ez az egész itt táncol a kibaszott orrunk előtt.

 

f8210b786bcc3ba801805e21870e0be0653d8a94.jpg

Szólj hozzá!

Érvek a Fidesz-kormány leváltása mellett

2018.03.28. 12:56 :: Fenehorizont 667

- Orbánt le kell váltani, mert korrupció

- Orbánt le kell váltani, mert lop

- Orbánt le kell váltani, mert mészároslőrinc lop

- Orbánt le kell váltani, mert a csókosok bezzeg 

- Orbánt le kell váltani, mert a gazdagok gazdagabbak, a szegények szegényebbek

- Orbánt le kell váltani, mert az egészségügy és oktatás helyzete

- Orbánt le kell váltani, mert maffiaállam

- Orbánt le kell váltani, mert diktatúra

- Orbánt le kell váltani, mert a sajtószabadság

- Orbánt le kell váltani, mert a demokrácia

- Orbánt le kell váltani, mert a gyűlöletpropagandája

- Orbánt le kell váltani, mert ezeknél minden jobb

- Orbánt le kell váltani, mert Orbánt le kell váltani

 

Szólj hozzá!

A Weinstein-ügy és a morbiditás

2017.10.19. 11:32 :: Fenehorizont 667

 

Elhiszem, hogy annak idején az alanynak rendkívül kellemetlen élmény lehetett egy ronda, kövér zsidó faszával a szájában intézni a jövőbeni karriert, és ezt az élményt bizonyára még a kilószámra felszívott kokain, a millió dolláros plasztikai műtétek, a nagyon fontos eseményeken díszítő kellékként való ingyenpiálás és a világ tévénézőinek jelentős része előtt előadott bugyuta köszönőbeszédek sem tudták feledtetni. Én elhiszem, és át is érzem bizonyos fokig a keserűséget.
Azonban évek, évtizedek múltán a Weinstein-félék által pénzelt gender- és feminista-lobbitól felbátorítva,  a Weinstein-félék által kapott ismertséget felhasználva Twitteren engedni utat a bosszúvágynak, a rossz lelkiismeret kompenzálásából fakadó moralizálási kényszernek, hát, az azért minimum hogyismondjam. Azon kívül, hogy minden eleganciát nélkülöz és bántóan kényelmes, rendkívül magas fokú tiszteletlenségre is vall. No nem a Weinstein-félékkel szemben, hanem a saját, a korábbi szopóalany énjével, személyiségével, jellemével (már ha egyáltalán maradt neki olyanja) szemben.

Persze ha valaha is képes lett volna tisztelni magát az illető, akkor nem került volna olyan helyzetbe, ami miatt most feloldozásra és bosszúra szomjazik, úgyhogy ez végül is egy természetes reakció. Pszichológiailag megmagyarázható. 

Viszont ha valaha képes lett volna erre, valószínűsíthetően a kibaszott kutyát nem érdekelné, mit pötyög most és kiről a Twitteren.

Jedem das Seine.
helyszinrajz_munkalap_fuggetlen-1.jpg

#metoo

Szólj hozzá!

Dolgok, amik a toleránsok által nem tolerált kormányok hatalomra kerülése után azonnal bekövetkeznek

2017.09.29. 16:12 :: Fenehorizont 667

- A szegények szegényebbek lesznek, a gazdagok gazdagabbak.

- Az oktatásegészségügy elkezd romokban heverni.

- A tanárok rádöbbennek, hogy kevés a bérük. Az egészségügyi dolgozók is.

- A kórházakból hiányozni kezd a felszerelés, a falaikról elkezd peregni a vakolat.

- Szeptembertől a szülőket meg fogja terhelni az iskolakezdés.

- A tankönyvek rosszak, az iskolákban kapott tudás pedig haszontalan lesz.

- Nemzetközi összehasonlításban a magyar gyerekek butábbak lesznek, mint a többi országbeli társaik.

- A gazdasági kilátások katasztrofálissá változnak.

- A magyarok tömegével menekülnek Angliába dolgozni.

- A gyerekek már a választás másnapján milliószámra kezdenek el éhezni, családok százezreinek megélhetése kerül veszélybe.

- Megszűnik a demokrácia, a rendszerből eltűnik a fékellensúly.

- Újjáépül a Kádár-szocializmus és a Horthy-fasizmus.

- Lebomlik a jogállam.

- Diktatúra keletkezik.

- A kormány rezsimmé alakul.

- Felbukkan a korrupció.

- A politikusok elkezdenek lopni.

- A befektetők, sikeres üzletemberek oligarchákká változnak.

- Az oknyomozó újságírók kiolvadnak a hibernációból.

- A civilek nyomban elnyomódnak, az ellenzéki sajtó betiltódik, a szólásszabadság megszűnik; a cigányok és egyéb nem fehér bőrű emberek szegregálódnak és megkülönböződnek.

- Az alapvető emberi jogok megszűnnek.

- A Nyugat és a Nyugati Sajtó rossz véleménnyel lesz Magyarországról.

- Magyarország Európa szégyenpadján terem.

- A szavazópolgárok átalakulnak képzetlen vidéki vagy külvárosi munkásemberekké.

- Az emberek birkák lesznek és egymás ellen hergelődnek.

- A tüntető csőcselék tiltakozókká változik.

- Az ország megosztottá válik.

- A metrókocsik rosszak lesznek, a tömegközlekedés járművei elavulnak.

- A vonatok elkezdenek késni.

- A budapesti útlezárásokról szóló haladó hírekben a lezárást kiváltó esemény helyett a lezárás miatti szívást kezdik el hangsúlyozni; kivéve, ha erre kormányellenes tüntetés vagy buzifelvonulás miatt kerül sor.

- Kivágják a fákat.

- Kiönt a Tisza/Duna/vörösziszap.

- A szeretet helyébe a gyűlölködés lép.

- Azok az ismerősök, akiket addig saját bevallásuk szerint nem érdekelt, hirtelen idegesek lesznek, ha szóba kerül a politika.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A Momentum Mozgalom, mint lakmuszpapír

2017.08.17. 10:22 :: Fenehorizont 667

Úgy gondolom, az ún. demokrácia magyarországi helyzetéről, a politikai közbeszéd állapotáról mindennél többet árul el az, hogy a címben említett néven futó, a haladó sajtó által végletekig marketingelt szerencsétlenek pár tízezer belterjes, ostoba szimpatizánssal támogatott társasága manapság tényezővé válhat.

Ez egészen elképesztő.

 

760x0.png

1 komment

A macskatartás előnyei

2017.05.10. 01:23 :: Fenehorizont 667

Régebben úgy voltam a macskákkal, hogy aranyosnak tartottam őket, de igazán hasznukat nem láttam. Cukik, meg minden, de nem értettem, miért lenne nekem az jó, ha tartanék macskát. 

A hozzáállásom hamisságára az döbbentett rá, amikor váratlanul lett macskám.

 

De rögtön kettő.

 

Velük élve megtanultam, hogy negatív sztereotípiáim mind helytelennek bizonyultak, és ezek a kedves, mindig tiszta és illatos, bundás jószágok csupa-csupa haszonnal járnak egy gazdi szempontjából. Számtalan előnyük és jótulajdonságaik halmazából megpróbálok néhány meghatározót kiemelni, hátha kedvet kap a kedves olvasó a macskatartáshoz.

Szólj hozzá!

Egy menekült megpróbáltatásai a magyar határon

2017.03.14. 13:58 :: Fenehorizont 667

Azt már egy ideje sejtem, hogy az EU és intézményei élén olyan címeres, önjáró barmok ülnek, hogy arra nincsenek leírható szavak, de az azért egy kicsit még így is sok, hogy idejönnek Ali Mohamedék (született: január 1-jén) ingyenpízért meg ingyen fogdosható pináért, és a szerencsésebbje már rögtön az únijó előtti első útelágazódásnál annyi pénzt kap valami haszontalan bíróságtól, amennyi egy átlag magyar éves keresete. Szerintem az embercsempész tömegáru még most is dörzsöli a szemeit, hogy az őket ideterelők semennyit nem túloztak az itt várható balfaszság-koncentráció irgalmatlan méretéről.

STRASBOURG: MAGYARORSZÁG

MEGSÉRTI

A MENEDÉKKÉRŐK JOGAIT


10-10 ezer euró kártérítést

kell fizetnünk a két

bangladesi férfinek


Mondjuk az biztos, hogy nem mindennapi borzalmakat kell kiállnia Ali Mohamednek (született: január 1-jén), ha erre téved. A nemrég futtatott indexes ún. tényfeltáró riportban ugyanis a kamerába mifolyikittgyöngyösönözték a migránsok, hogy a határ mellett a horthysta-kádárista magyar orbán-rendőrök vizesvödrökkel várják ezeket a derék embereket, aztán abba a fejüket dugván őket kínozzák.
Meg aztán a vasalt kesztyű, ugye.
(Vajon azokat a kutyákat, amiknek egy darab nagy, lapos foga van elől, még a vödörbe fojtás előtt, vagy utána uszítják rájuk?)

Persze Földes András, ez a bátor tényfeltáró mindezekhez szorgalmasan bólogatta a nagy kopasz faszfejét, és esküszöm, tényleg el is hitt mindent. Már csak egy Pulitzer-díj kéne neki jövőre.

Szerintem Habony nyugodtan kikérheti Orbánnal a kétszáztizenhuszadik kávéját is, mert hogy kampánytémát megint nem kell ötletelni nekik egy darabig, az biztoskurvaélet. Mindent elvégeznek a körúton belül, és még a pénzt sem Mészáros Lőrinctől veszik el cserébe.

 

17274525_1612262878801823_1791064522_n.jpg

Szólj hozzá!

Lakodalom előtti férfiúi félelmek

2017.02.10. 23:07 :: Fenehorizont 667

Mint hamarosan házasodó férfiú, teljesen tisztában vagyok azzal, hogy ez a jeles esemény csak huszonhatod sorban szól majd rólam. Akárhány lakodalmat idézek fel emlékeim között, azok jelentős részében - kicsit távolabbról szemlélve az eseményt - csak akkor találtam el messziről biztosan a vőlegény személyét, ha az a menyasszony mellett állt.
A vőlegény nem érdekel jóformán senkit. A vőlegény, hát ő csak ott van. Leledzik. Bámészkodik, hümmög, mosolyogva fogadja a gratulációözön néha ráfreccsenő részét, és elengedhetetlen tartozékként igyekszik követni az események folyását úgy, hogy tudja: ha ráterelődik a figyelem, akkor az csak bajt jelenthet. 

S azt hiszem, ez így van jól.

Pont a bajt szeretném mindenáron elkerülni, és ebbéli igyekezetem során legyártottam már pár olyan szituációt, amikbe belegondolva igen kényelmetlenül érzem magam. (Ezt mondjuk biztosan nem segíti, hogy mostanában a munkaidőm jelentős százalékát töltöm el a Youtube-on fellelhető eszméletlenül kurvavicces esküvői bakiválogatások nézésével.)

Úgyhogy nézzük, milyen eshetőségek és szituációk tehetnék tönkre félelmeim szerint a jeles eseményt.

Szólj hozzá!

Az toleráns emberről

2016.12.07. 11:49 :: Fenehorizont 667A toleráns, vagy más néven elfogadó, nyitott ember egy olyan, folyamatosan kompenzáló, posztmodern moralista csoportosulás szegmense, aminek tagjai a jellemfejlődésre való képtelenségüket ellensúlyozván a csoporton kívülállókon kérik számon azokat az értékeket, amiknek ők híján vannak. 

Szólj hozzá!

Miért nyert Trump?

2016.11.12. 14:15 :: Fenehorizont 667

"Sok embert ismerek Michigan államban, akik Trumpra akarnak szavazni, de nem feltétlenül értenek vele egyet. Nem rasszisták vagy bunkók, sőt kifejezetten tisztességes emberek, és miután jónéhányukkal beszélgettem, le szerettem volna írni ezt.

Donald Trump eljött a Detroit Economic Club rendezvényére, odaállt a Ford igazgatói elé, és azt mondta: “ha bezárjátok ezeket a gyárakat, ahogy Detroitban tervezitek, hogy Mexikóban építhessétek fel őket, én 35%-os vámot fogok kivetni az autóitokra, amikor itt akarjátok eladni őket, és senkinek sem kellenek majd.”

Csodálatos dolog volt ezt látni. Nem volt még olyan politikus, sem demokrata, sem republikánus, aki valaha ilyet mondott volna ezeknek a vezetőknek, és ez zene volt a Michigan, Ohio, Pennsylvania és Wisconsin államokban élők füleinek.

Ha itt élsz Ohio-ban, akkor tudod miről beszélek. Hogy ezt komolyan gondolja-e Trump, az nem számít, mert olyan embereknek mondja, akiknek nehézségeik vannak, és ezért rajong Trumpért minden megalázott, névtelen, makacs melós, aki annak idején része volt az úgynevezett középosztálynak. Ő a kétlábon járó molotov-koktél, amire vártak, az emberi kézigránát, amit legálisan dobhatnak annak a rendszernek a fogaskerekei közé, ami elvette az életüket. Jóllehet elvesztették a munkájukat, elárverezte a házukat a bank, jött a válás és elment az asszony a gyerekkel, lefoglalták az autót és évek óta nem volt egy valódi nyaralás, olyan Obamacare biztosításuk van, amire egy kibaszott fájdalomcsillapítót nem kapnak, gyakorlatilag mindent elvesztettek, amijük valaha volt, kivéve egy dolgot. Azt a dolgot, ami egy centjükbe sem kerül és az Egyesült Államok alkotmánya garantál számukra: a választáshoz való jogukat.

Lehet, hogy pénztelenek, lehet, hogy hajléktalanok, kibasztak velük és átbaszták őket, de nem számít, mert egyenlőek azon a napon - egy milliomosnak ugyanannyi szavazata van, mint egy munkanélkülinek: egy. És többen vannak az egykori középosztály tagjai, mint amennyi milliomos van. November 8-án a kisemmizett besétál a szavazóhelyiségbe, kezébe nyomnak egy szavazócédulát, elhúzza a függönyt, és egy kibaszott nagy X-et tesz annak az embernek a neve mellé, aki azzal fenyeget, hogy felforgatja azt a rendszert, amely tönkretette az életüket: Donald J Trump.

Látják, hogy az az elit, amely tönkretette az életüket gyűlöli Trumpot. A nagyvállalati Amerika gyűlöli Trumpot. A Wall Street gyűlöli Trumpot. A karrierpolitikusok gyűlölik Trumpot. A média gyűlöli Trumpot; korábban megteremtették, kedvelték, most gyűlölik. Köszönjük média, az ellenségem ellensége, akire szavazni fogok november 8-án.
Igen, november 8-án Joe Blow, Steve Blow, Bob Blow, Billy Blow és az összes Blow elindul, hogy felrobbantsa ezt a kibaszott rendszert, mert a jogában áll. Trump megválasztása a történelem legnagyobb BASZD MEG!-je lesz.
És nagyon jól fog esni”


Ezért.Michael Moore, demokrata filmrendező és aktivista
Öt nappal az amerikai választások előtt

Szólj hozzá!

Deliverance

2016.11.09. 19:33 :: Fenehorizont 667


Síró amerikai celebeket akarok.

Zokogó, megrendült színésznőket, énekeseket, írókat és filmrendezőket. Szeretném látni, ahogy folyik le az ocsmány, összefércelt, toldott-foldott, de legalább százezer dollárba kerülő pofájukon lefelé a könny, árkot szántva a fél centi vastag sminkbe.

Szörnyülködő és kétségbeesett, lassan hatvan felé közelgő, de tizenhat éves kurvának öltöztetett és fényképszűrőkkel alaposan megtámogatott Madonnát akarok.
Jajongó Katy Perryt, Jay-Z-t és Beyoncét, Lena Dunham csalódott malacarcát akarom látni.
Mindenről lemondó hangnemben írott tweeteket, Instagram- és Facebook-posztokat; apokalipszist vizionáló, indulatos és dühös, majd rezignált reménytelenségbe forduló hozzászólásokat és elmélkedéseket akarok.

Szeretnék még sok-sok szomorkodó, aggódó magasan képzett és kulturált urbánus köcsögöt, feministát, gender- és társadalomszociológust, bölcsészt, művészt, hazug féreg újságírót, véleményformálót és haladógondolkodót.

Sokat még, rengeteget!


Okos, magasan képzett, toleráns, kulturált nagyvárosi választók kifejezik nemtetszésüket és fenntartásaikat a buta, bigott, rasszista, alulképzett vidéki szavazók miatt hatalomra jutott új amerikai elnök miatt

Szólj hozzá!

Nota bene!

2016.10.27. 10:30 :: Fenehorizont 667

Azokat az embereket, akik sokat beszélnek a pillanat fontosságáról, az élet apró örömeiről, a szeretetről, a megértésről, a kölcsönös tiszteletről, a nyitottság és az elfogadás fontosságáról, a saját érdekében alaposan és kurva messzire kerülje el mindenki!
Az ilyenek ugyanis majdnem minden esetben annyira végtelenül szofisztikált és undorító elegyét képezik az önző hipokratának, az alávalónak és a silánynak, hogy az jóformán leírhatatlan.
Én szóltam.

1 komment

Újbeszél 3.0

2016.10.07. 15:42 :: Fenehorizont 667


A továbbiakban eziránt érdeklődőknek segítséget nyújtok az olyan modern, haladó, független-civil szóhasználat, kifejezések és szókapcsolatok gondosabb megértésében, melyek napjaink nyugat-európai és amerikai -  ezáltal hazánk és szeretett fővárosunk - kulturális-, politikai- és közéletét rendre úgymond tematizálják.

Szólj hozzá!

Mit kéne tennie a menekültekkel egy humánus Orbánnak?

2016.10.02. 18:12 :: Fenehorizont 667

Korunk valláspótléka a kényelemben megbuggyant ember rossz lelkiismeretét könnyítő, szemforgató moralizálási kényszer, az ún. Felvilágosult Humanizmus.
A Humanizmus egy rendkívül praktikus életfelfogás egy tanácstalanságában értelmes célokat maga elé kitűzni képtelen ember számára, mivel gyakorlatilag nem kell csinálnia azon kívül semmit, hogy kötelező szeretetre szólít fel olyan elnyomott és kirekesztett kisebbségek iránt, akikkel ez az embertípus élete során jóformán nem is érintkezik. Ha mégis, az mesterséges, laboratóriumi körülmények között rövid ideig történik olyan, jelentéktelennek nem nevezhető tényezők (hétköznapi élet, hosszabb időintervallum) kizárásával, melyek az egész találkozás mikéntjét és konklúziót gyökeresen megmásíthatnák. Ilyen helyzetek például az újságírói látogatások, helyszíni tudósítások, szociális jellegű aktivizmus, különböző segítő missziókban való részvétel, érzékenyítő workshopok és előadások stb.
Így azon rossz élményektől mentesen is lehet erkölcsi és jellembeli fejlettségről és felsőbbrendűségi érzéstől eltelve pofázni olyanoknak, aki fölé önkényesen helyezi magát a felvilágosult, melyek egy tartós együttélés estén érhetnék a humanistát. Ráadásul mindezt jóformán nulla energiabefektetéssel, hiszen a száj mozgatásához vagy a billentyűzet nyomkodásához jóval kevesebb fáradság szükségeltetik, mint a védendők és kötelezően szeretendők között való létezés körülményeinek és következményeinek viseléséhez.

A továbbiakban egy remek ötlet-csomagot vázolok fel, hogy szerintem mit kéne tennie Orbánnak, ha egy éjszakája közepén fejére esne a három kilós Károlyi-biblia polcostul, és arra kelne, hogy az agysejtjei közötti szinapszisok rendszerének fura megváltozása miatt humanista lett.

Szólj hozzá!

Vad Fruttik - Majom majom

2016.08.29. 00:19 :: Fenehorizont 667

Fullon a diszkó lassulok,
Sebesség kéne mára,
Az ablak tükre megremeg,
Ahogy a hangerő cibálja.

Szólj hozzá!

Az egyedi személyiségű magyar haladógondolkodó

2016.08.24. 14:00 :: Fenehorizont 667

Először is: szeretném kijelenteni, hogy mivel a magyar haladógondolkodó, mint olyan egy megismételhetetlen, páratlan személyiség, aki különlegesebb, okosabb, nyitottabb elméjű és toleránsabb az átlagembernél, ezért nem lehet korunk egyik fő eretnekségének, az általánosításnak tárgya. Ennek ellenére én megpróbálom összefoglalni, hogyan látom az ilyen embert - ugyanis minden fantasztikumuk és hópehely-szerű egyediségük ellenére vélek felfedezni EGY-KÉT hasonló tulajdonságot ezek között a csudás teremtések, korunk bolsevikjai lángoszlopai között.
Jöjjön tehát a pest-belvárosi felvilágosult, tudatos, demokrata, nyitott elméjű, toleráns, szociálisan érzékeny, modern felfogású, humánus, környezetvédő, alapvető emberijogista, társadalmi felelősséggel teljes individuumok, azaz a magyar haladógodolkodók jellemzése.

Szólj hozzá!

5 elképesztő európai terrortámadás az elmúlt időszakból - Kattints, és tudd meg, mi tartja rettegésben kontinensünk polgárait!

2016.07.25. 16:10 :: Fenehorizont 667

Mostanában jelentős számú terrortámadás történik szeretett kontinensünkön, ez sokak szerint aggodalomra adhat okot. Történtek támadások repülőtereken, vonaton, metróban, éjszakai szórakozóhelyen és kávéházakban is. Azonban itt még nincsen vége, ugyanis megesett egy robbantás békés fesztivál bejárata előtt, történt szándékos teherautós gázolás egy festői szépségű tengerparton rendezett ünnepi tűzijáték alatt, de egy szatirikus újság szerkesztőségében sem lehetnek biztonságban az ott dolgozók.
Manapság már nem lehet tudni, hol csapnak le legközelebb a terroristák és milyen módszert alkalmaznak majd minél több ember megölésére. Szakértők szerint a közeljövőben még több támadás jöhet, a francia miniszterelnök úgy fogalmazott: népének meg kell tanulni együtt élni a terrorral.

A tovább gombra kattintva megtudhatod, melyik az 5 legfontosabb esemény az elmúlt időszakból, amik rettegésben tartják Európa polgárait.

Szólj hozzá!

Bánkitó Fesztivál - az ellenkultúráról

2016.07.05. 22:57 :: Fenehorizont 667

Van ez címben jelzett fesztivál. Igazándiból eddig nem foglalkoztam vele érdemben, ugyanis az évenkénti kulturális programok és zenei felhozatal bőven okozott annyi röhögni valót, ami minden komolyabb gondolatot pörgőrugással takarított ki a fejemből. Nincs annál montipájtonabb, amikor önmagukat kereső, tudatos, nyitott, toleráns budai és Pest-belvárosi bölcsészek, művészek és kreatívok tömege lemegy vidékre, hogy ott csinálják ugyanazt, amit amúgy is tesznek igencsak sok szabadidejükben* az év többi napján, és ami nagyjából a rozéfröccsel kísért ótvarosan büdösnagy semmihez konvergál, az anyagi javaknak a fogyasztás oltárán való rituális feláldozásával kísérve. Mindezt persze környezettudatosan.

Idén szintén megvolt a remekbe szabott, rossz lelkiismeretet könnyítő zabhegyező, fingreszelő, léggömbhámozó, köldökbámuló előadások címei közül a legröhejesebbek végigmazsolázgatása, hozzám hasonló gondolkodású barátommal a linkek hahotázásokkal kísért csereberéje, amíg rá nem bukkantam a szervezővel készített interjúra.

Nem kellett volna.


Egy darab benne talált mondat tette ezt az egész viccelődést üstöllést már-már véresen komollyá. Valami olyasmit nyilatkozott ez a drága pénzember, hogy ők a 

független ellenkultúrát képviselik.

Namármost, kérdem én: mégis mi ellen való ez a kultúra? Orbán ellen? Az addig rendben van, de nem hiszem el, hogy egy ilyen missziót teljesítő szervező nem akarna az általa képviselt eszmeiségnek, elveknek legalább egy hangyafasznyi univerzalitást adni - ehhez ugyanis Orbán igencsak kevés. Ha megcselekedjük azt, amire egy magyar-típusú felvilágosult, haladógondolkodó, tudatos demokrata mindig is képtelen volt, és eltekintünk Orbán válla felett kicsit sréhen felfelé, akkor azt láthatjuk, hogy a mi nyugati civilizációnkban minden valamirevaló miniszterelnök, államfő, közéleti személyiség, színész, dalszerző, értelmiségi és művész, valamint több tízezer főnyi újságíró- és szerkesztőgárda az ún. közéleti témákban teljesen seggugyanazokat a baromságokat mondja vissza önszántából, hivatalból vagy kényszerből, amik ezeknek a röhejes című workshopoknak és előadásoknak is a végkövetkeztetései. És ezt jobb, ha az előbb felsorolt emberek betartják, amennyiben szeretnék megóvni karrierjüket a teljes, végső megsemmisüléstől.
Az is oké, hogy egy átlagos orbángyűlölő a 'független' szót álmából fölkeltve köpi önmaga és csürhéje jellemzésére, node _e_l_l_e_n_k_u_l_t_ú_r_a_?
Hol? Merre? Mikor, miért, hogyan? A megnevezés feltételez egy olyan nagyobb erőt, melynek ellenében ez a kultúra működik; azonban ez az erő nemhogy nem nagyobb, de jóformán nem is létezik. Nincsen.
El nem tudom képzelni, hogy ezt a szervező komolyan gondolja. Nem tudom elhinni, hogy tényleg úgy értette, és nem csak az öröklött '68-as állandó forradalmárnak levés nosztalgikus reflexei mozgatták a pofáját.
Elképesztő.

Az meg külön az abszurd magasfoka, hogy a migránsnyalogató foglalkozások és beszélgetések olyan szervezetek előadásában történnek, akiket ugyanaz az ember és cégei pénzelnek, mint akik pénzelik a szíriaiak működő rendszerét destabilizáló, káoszba omlasztó majd ezt követően szarrá bombázó Obamát és a hisztérikus elmebeteg volt külügyminiszterét, nem mellesleg jelenlegi elnök-aspiránst és annak kampányát. És vannak emberek, akik ilyen előadásokra komoly arccal képesek beülni.

Legszívesebben beeresztenék a fesztiválra olyan 2-3 ezer afgán és szíriai menekültet, aztán a Benny Hill zenéjére nézném, ahogyan végbemegy az integráció. Csudás lenne.


*Persze pont az ilyen emberek tűnnek a legelfoglatabbnak, mert állításuk szerint mindig 'el vannak havazva'.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Houellebecq jó ember II.

2016.04.11. 16:58 :: Fenehorizont 667

Ott ütni, ahol fáj (részlet)

 

Higgyetek az Igaz, a Szép és a Jó azonosságában.


A társadalom, amelyben éltek, a megsemmisítéseteket tűzte ki célul. A közönyt fogja fegyverül használni.

Ti nem ölthetitek fel ugyanazt a hozzáállást. Lépjetek támadásba!

Minden társadalomnak megvannak a pontjai, ahol a legkisebb az ellenállás, mindegyiknek megvannak a sebei. Tegyétek az ujjatokat a sebre, és jó erősen nyomjátok be azt.

Feszegessetek témákat, melyekről senki nem akar hallani. Mutassátok meg a díszlet hátoldalát. Ne tágítsatok a betegségtől, az agóniától, a csúnyaságtól.

Beszéljetek a halálról és a feledésről. A féltékenységről, a közömbösségről, a frusztrációról, a szeretethiányról. Legyetek alávalók: igazak lesztek.

Ne csatlakozzatok semmihez. Vagy csatlakozzatok, de rögvest áruljátok is el. Semmiféle elméleti elköteleződés nem tarthat sokáig vissza benneteket. Az aktivizmus boldoggá tesz, s nektek nincs okotok boldognak lenni.

Ti a boldogtalanság oldalán álltok; ti vagytok a sötét oldal.

A küldetésetek mindenekelőtt nem az, hogy ajánljatok vagy építsetek. Ha képesek vagytok erre, tegyétek. Ha tarthatatlan ellentmondásoknál lyukadtok ki, mondjátok ki őket. Hiszen a ti legfontosabb küldetésetek az Igaz felé törni. Sírásók vagytok és hullák. Ti vagytok a társadalom teteme. Ti vagytok felelősek a társadalom teteméért. Mindnyájan felelősök, egyenlő mértékben. Hát öleljétek a földet, szemetek!

Határozzátok meg az ártatlanságot és a bűnösséget. Legelőször magatokban, ez később útmutatóul szolgál. De másoknál is. Vizsgáljátok meg a viselkedésüket és mentségeiket, és hozzátok meg az ítéletet minden részrehajlás nélkül. Ti nem kímélitek magatokat, hát másokat se kíméljetek.

Gazdagok vagytok: ismeritek a Jót és a Rosszat.

Sohase mondjatok le e kettő elválasztásáról; ne hagyjátok, hogy a toleranciába, korunk e szánalmas stigmájába süppedjetek. A költészet képes végleges morális igazságokat felállítani.

Minden erővel gyűlölnötök kell a szabadságot.

Szólj hozzá!

Houellebecq jó ember

2016.03.18. 11:47 :: Fenehorizont 667

 

Mint tudjuk, a bölcsészeti tanulmányoknak körülbelül semmi értelmük, legfeljebb az egyetemi tanári állásra eséllyel pályázó, legtehetségesebb diákok húzhatnak hasznot belőlük – tehát az a fura helyzet áll elő, hogy van egy rendszerünk, amelynek az egyetlen létjogosultsága a saját újratermelése, és több mint 95 százalék hulladékot gyárt. Ugyanakkor nagyobb kárt nem okoz, sőt akár marginális haszonnal is járhat. Egy fiatal lánynak, aki eladónői állásra pályázik a Céline-nél vagy az Hermèsnél, elsősorban persze a megjelenésére kell gondot fordítania; de használható szaktudás híján egy kortárs irodalmi BA vagy MA is jelenthet némi esélyt, amennyiben a munkáltató számára valamelyes szellemi mozgékonyságot ígér, ami akár szakmai fejlődéshez is vezethet – ráadásul a luxusszépségiparban az irodalomhoz pozitív jelentéstartalmak társulnak.

 

 

Szólj hozzá!

A zöldkalapos lány kalandjai - avagy egy backpacker naplójából

2016.03.12. 22:42 :: Fenehorizont 667

Ráléptem az útra

 

Amikor 20 éves koromban először elhagytam a komfortzónámat, és egy indonéz-líbiai kettős állampolgár barátnőmmel elindultam stoppal Olaszországba, hogy aztán illegálisan sátrat verjünk a holdfényes tengerparton egy kidőlt, odvas, mohákkal benőtt fatörzs mellett, még nem gondoltam, hogy évekkel később majd az utazás lesz az életem. Persze már akkor megmozdult bennem valami, és a kaland alkalmával mintha megváltozott volna a rezgésszintem. Megéreztem a szabadság ízét. Elindult bennem egy folyamat, ráismertem, és megtettem első lépéseimet az Út-on.
Azóta kiszakadtam az anyagi világ mókuskerekének taposómalmából, bejártam a fél világot, csodálatos emberekkel, kultúrákkal ismerkedtem meg, ami segített megtalálni önmagam leges-leges legbelső énjét. Felfedeztem azt, amiről mások még álmaikban sem mernek álmodni ott, a komfortzónájukban belül.

Hogyan kezdődött mégis mindez?

Az olaszországi túra után két évvel gondoltam egyet, és világgá mentem. Nagyon bátor kezdet, hiszen magam mögött hagytam mindent - ami egy rendkívül fájdalmas, lemondásokkal tűzdelt döntés volt és nem lehetett halogatva meghozni. Éppen a boltból hozott krumplit pakoltam teszkós nájlonszatyorból a spejz alsó polcára, amikor a mozdulat közben valami történt: fogtam magam és úgy, ahogy voltam, kinyúlt pólóban, Rider márkájú ciklámen PVC papucsban egyszerűen kisétáltam a bejárati ajtón. Azóta sem tértem vissza. Végérvényesen elhagytam a komfortzónámat, hogy tudatosan, egy magasabb lelki síkon, magasabb rezgésszinten éljem meg az életem, és jelen tudjak lenni a pillanatban. Elindultam önmagam, a megvilágosodás felé.

 

A földi mennyország kapujában

 

Pont egy éve vagyok a szalafundriai Csekzapultán-szigetek Koszfencinália tartománya délkeleti csücskének gyönyörű tengerpartján. Kicsit áldoztam is a materializmus oltárán, hogy meg tudjam ünnepelni az évfordulót egy ananászos latte machiatoval.
Nem vágyom már az anyagi világ társadalmi elvárásainak megfelelni, hiszem itt bármit tehetek. Szabad vagyok. Úszhatok vulkánokban, repülhetek a korallzátonyok között, medúzákat hajtogathatok, delfinek orrába böködhetem a fejem búbját, sirályokkal futhatok és megmászhatom a tengert bármikor!
Rengeteget tanultam az életről, emberekről, önmagamról és a pozitív rezgésekről. Fantasztikusak a helyi lakosok! Jóformán semmi nincs a tulajdonukban, de mégis bármivel rendelkeznek, mivel ők a Mindenség csendes birtokosai. Elképesztő, ámulatba ejtő az a bölcsesség, amivel szemlélik a világot! Őket nem kötik a konvenciók béklyói, nem húzzák az általam addig ismert világ rabigáját, hanem mernek a pillanatnak élni! Múltkor is kerestem egy szállást, bementem az első kis panzióba és mit láttam? A recepciós alszik a földön! Ez fantasztikus! Ahelyett, hogy a dolgát végezné, alszik! Itt bármikor lefekszik pihenni bárki, ha éppen úgy szottyan kedve. Ezt kéne megtanulni Magyarországon is mindenkinek! Ezt a rendkívüli lazaságot, amivel a kihívásokkal szembenéznek, ezt a bámulatba ejtő könnyedséget, ahogyan a problémákat ignorálják. Mennyivel könnyebb lenne például a postai dolgozó napja, ha a kígyózó harminc méteres soron és a taposómalom mókuskerekének rabigáját nyögő, feszült embereken nem felidegesítené magát, hanem kapna az alkalmon és szundizna egyet! Vagy a nővérke, aki a 14. óráját nyomja egyhuzamban, eldobná a 92 éves Feri bácsi vesetálját, bekucorodna a takszerbe és álomra hajtaná a fejét! Szundizhatna például mindenki, és sokkal kipihentebb, pozitívabb lenne ez a társadalom!

 

Ilyen az élet itt, Szalafundriában.

 

Összehasonlíthatatlanul nyugodtabb vagyok, mintha egy tömött buszon utaznék Kőbánya-Kispestre. Valószínű ez az itteni pozitív energiasugárzások behatása miatt van. Errefelé mindenki mosolyog, állandóan. Csupa mosoly itt minden. Egyedül evés közben hagyják abba, mert mosolyogva nem tudnának rágni. Táplálkozásra márpedig - bármennyire is furcsa - az ittenieknek is szükségük van. 
Senkit nem érdekel a holnap, vagy hogy mi lesz félóra múlva. Majd lesz valami - úgy vannak vele. És milyen igazuk van, mert tényleg mindig volt eddig valami. Bámulatos!

A helyi lakosok nem kérdezik, honnan jöttél, bárkitől elfogadják az usadollárt, nem számít nekik az identitás, a politika, a vallás, csakis kizárólag a lelkedet nézik. Persze - mivel az ország lakosságának 70%-a muszlim - jobb, ha leveszed azt a keresztet a nyakadból. A kultúrájukat tisztelni kell és a tisztelet visszaszáll rád, mint hason eleresztett éjjeli fing.

 

Egyszer megkérdeztem egy helyi öregembert, aki homokból, kagylókból és algából saját kezűleg készített szalvétákat árult a gyönyörű, napsütötte fövenyen, hogy mitől ilyen kiegyensúlyozott. Honnan az ámulatba ejtő bölcsessége, amivel szemléli a világot? Pár másodperc áhítatos gondolkodás után enyhén elfátyolozódott tekintettel, tört angolsággal fülembe súgta a Válasz-t, ami így hangzott."Ha az ember boldog, az jó."

 

Csodálatos! Fantasztikus! El kellett ismételjem magamban, hogy át tudjam érezni a kapott információt. Ha az ember boldog, az jó. Bámulatos, hogy tizenhétezer-hatszáztizenhárom kilométert kellett ahhoz utaznom, hogy végre megtaláljam a választ minden bennem feszülő kérdésre! Ha az ember boldog, az jó! Micsoda életigazságok lapulnak emögött a pár egyszerű kis szó mögött! Micsoda felemelő érzés jelen lenni abban a pillanatban, tudatosan, amikor a kis öregember ajkait elhagyta ez az elképesztő Igazság!

 

Önmagam vagyok


Itt boldog vagyok, mert önmagam lehetek, és nem valaki más például. Nem kell állandóan megfelelnem. Ha valami probléma jön, és az nem szűnik meg magától, nem kell megoldanom, csak veszem a hátizsákom és a zöld kalapom azt odébbállok. A probléma meg maradjon ott, ahol van. Csak nehogy egyszer körbeérjek.
Nem kell felvilágosulatlan emberek konvenciói között sínylődnöm, csak és kizárólag magamra gondolhatok, ahogy tettem azt tulajdonképpen mindig is. Meg persze Rád, kedves olvasóm és leendő backpacker.

 

Itt az élet nem elmegy mellettem, hanem megélem azt. Tudatosan, jelenlévőn a pillanatban. Itt mindenki mosolyog, csak ne jöjjön több cunami. Itt mindenki boldog, és nem szomorú. Itt mindenki gondtalan, és nem gondos. Itt minden tökéletes és fantasztikusan és bámulatosan csodaszépen nagyszerű. Itt spirituálisan egyesülhetek az anyatermészettel, és bejárhatom az utamat, ami a legbelső énembe kanyarodik befelé.
Végre azt tehetem, amit mindig is szerettem, és ami helyett nem is nagyon vagyok képes mást csinálni: önmagammal foglalkozhatok.


Szalafundriában. 

 

A millió mosoly országában.

 

A földi mennyország kapujában.

 

 

Ha hallani akarod a zöldkalapos lányt tapasztalatairól, élményeiről mesélni, megteheted július 32-én, hétfőn 11 órakor az Amplitúdó Közösségi Házban.
A belépés, miután letetted becsületből az ezrest, természetesen ingyenes.

Szeretettel várunk!

 

 

Segítségeddel biztosíthatod a zöldkalapos lány anyagi világtól való függetlenségét is.

Számlaszám: 12372378 - 65439876 - 00000000

 

Köszcsike

 

A zöldkalapos lány

Szólj hozzá!

BÚÉK

2016.01.03. 15:47 :: Fenehorizont 667

Kívánok minden hagyományos társadalmi konstrukcióval és berögződéssel bátran szembeszálló, haladógondolkodó, modern olvasómnak boldogságkereséssel, önmaga megtalálásával, az urbánus társas magányt kompenzáló pótcselekvésekkel és Facebook eseményekkel, okostelefon-nyomkodással, már az első héten megszegett fogadalmakkal teli; a kirekesztett, patriarchális férfitársadalom által elnyomott, háborúsmenekült, hamis igazolvánnyal érkező szíriai roma migránskislányokban gazdag, autentikus, háztáji, termelői, kézműves bio-vegán újévet!
Kitartás, már csak tizenháromezer-kettőszáznyolcvankilenc napot kell aludni és lesz valós esély, hogy egy független civil, szakértői kormány leválthassa az Orbán-rezsimet - hacsak addig meg nem hal végelgyengülésben Viktor.

A többieknek meg BÚÉK! :D

Szólj hozzá!