Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ezeket olvasom

No komment

A macskatartás előnyei

2017.05.10. 01:23 :: Fenehorizont 667

Régebben úgy voltam a macskákkal, hogy aranyosnak tartottam őket, de igazán hasznukat nem láttam. Cukik, meg minden, de nem értettem, miért lenne nekem az jó, ha tartanék macskát. 

A hozzáállásom hamisságára az döbbentett rá, amikor váratlanul lett macskám.

 

De rögtön kettő.

 

Velük élve megtanultam, hogy negatív sztereotípiáim mind helytelennek bizonyultak, és ezek a kedves, mindig tiszta és illatos, bundás jószágok csupa-csupa haszonnal járnak egy gazdi szempontjából. Számtalan előnyük és jótulajdonságaik halmazából megpróbálok néhány meghatározót kiemelni, hátha kedvet kap a kedves olvasó a macskatartáshoz.

 

A macskák ügyelnek a lakás tisztaságára

A cicák megtanítják, hogy milyen lényeges a tiszta ágynemű és annak védelme, valamint azt is, hogy mindig kell talonban legyen legalább két vadonatúj ágyneműgarnitúra. Nem tűrik az egy hétnél használtabb textileket, és ezt viszonylag rendszeres odapisiléssel jelzik. Persze a kis cicaagyukkal biztosan nem értik, hogy ezután miért tesz az ember hirtelen mozdulatokat, és miért beszél már megint azzal a furcsa hangsúllyal, de utána elégedetten nyugtázzák gondoskodásuk és odafigyelésük gyümölcsét: a rövid időn belül felkerülő friss, új takaró- és párnahuzatot, valamint lepedőt.
A cicák nagyon fontosnak tartják a padló tisztaságára is felhívni a gazdik figyelmét, ezért a rendszeres söprögetés fontosságát úgy adják a tudtunkra, hogy teleszórják az alomtálcából a lábujjacskák közé beszoruló faforgács-darabokkal a lakást - naponta körülbelül negyvenkétszer. Egy ilyen művelet után törvényszerű sepregetés miatt a padló mindig ragyog, egészen a következő pisi/kaki érkezéséig, ami ha szerencséje van a gazdinak, akár 30 perc is lehet.
A mindenhol otthagyott macskaszőr a ruhák és a szőnyeg rendszeres tisztán tartását hivatott elősegíteni.
Az egészségre káros penészgomba kialakulásához vezethet a lakásban állott levegő. Télen is fontos a rendszeres szellőztetés (ha -20 fok van, akkor is), ezért erre napi kétszeri, penetráns szaggal járó ürítéssel figyelmeztetnek.

Környezettudatosságra nevelnek

A cicák szükségesnek tartják a környezet védelmét, így arra is figyelnek, hogy a bekapcsolva hagyott, használaton kívüli laptop feleslegesen ne fogyassza az elektromos áramot. Ennek megelőzésére olyan különleges, csak általuk ismert billentyűkombinációkat nyomnak le a kis tappancsaikkal, amelyek képesek teljesen átrendezni a felhasználói felületet. Néha figyelmeztető üzeneteket is küldenek a megnyitva hagyott chat-ablakban, ami általában a következőképpen néz ki: "ppokk444444444óóóóóóó" - és ezeket különösebb megerőltetés nélkül bármikor képesek enterrel továbbítani is a partnernek. Legközelebb majd figyel a gazdi, hogy ki kell kapcsolni azt a masinát, ha nem használja.
Ha a hanyag ember véletlenül nyitva felejti a hűtő ajtaját, másnap reggel a frizsider komplett tartalmának látványa a padlón majd meggyőzi, hogy ne az előszobát hűtse.

Ügyelnek a gazdi jó ízlésére

A cicák rendkívül jó lakberendezők. Stílusuk a modern, letisztult formavilág. Haladni kell a korral. El lehet felejteni az asztalon hagyott apró gagyiságokat, felesleges szobanövényeket és egyéb, a posztmodernnel össze nem egyeztethető kellékeket. Mivel a gazdit nem akarják zavarni, a lakást legtöbbször egy huzamosabb távollétük alatt alakítják megfelelőre. Hazaérkezéskor persze nem feltétlen az öröm a földön szétcsattant IKEA állólámpa vagy a szőnyegen heverő virágcserép láttán, de ez bizonyára betudható annak a reflexnek, amivel egy árvalányhajas giccsben felnőtt ember tiltakozni szokott a mindenkori haladás ellen. De értelmetlen a retrográd ellenállás, mert minden cicagazdi tudja, hogy előbb vagy utóbb, de a lakás úgy fog kinézni, ahogy azt a jószág elvárja. Ez tutifix.

Megtanítanak a precíz munkavégzésre

A cicák szeretik, ha a gazdi kifogástalanul végzi munkáját. Legyen szó mosogatásról, mosógépbe pakolásról, sepregetésről, laptop előtt dolgozásról, bármiről, aminek során a gazdi valamilyen testrésze változtatja a helyzetét. Ilyenkor egyből ott teremnek, és orrukat odadugva tizenöt milliméterről ellenőrzik a folyamatot. Néha közbe is avatkoznak - természetesen a gazdi érdekében. Észrevételeiket billentyűk váratlan lenyomásával, esetleg szájuk, mancsaik egy-egy odakapásával jelzik. Különösen figyelnek az esti szendvicsek megfelelő elkészítésére, azon belül is a felvágott kenyéren való pozíciójának tökéletességére. Amennyiben ezzel nem elégedettek, odébb is húzzák hamar. Persze van, hogy hiába ügyködnek, ha megítélésük szerint az egész rossz úgy, ahogy van; ebben az esetben a teljes újrakezdés elvét alkalmazzák, és ezt a tálcára való felugrással, annak tartalma földre borításával érik el. A következő nekifutás biztosan jobb lesz.

Nyugodt alváshoz segítenek

A cicák mindig ügyelnek a gazdi tökéletes alvására. Lefekvés után indulhat a nyugtató masszázs, lazító, relaxációs hát-, fejbőr- és nyaktaposás. A takaró megfelelő helyzetét is rendszeresen ellenőrzik, ha szükséges, foggal-karommal korrigálják. Ha olyan lusta az ember, hogy hajnal háromkor legtöbbször alszik, legalább tegye azt megfelelően. Persze van, hogy a gazdi minden igyekezet ellenére mégis feszült marad, és kiteszi a jószágokat az előszobába, majd rájuk is csukja az ajtót. De nincsen gond ekkor sem: jöhet az altatódal! Persze a gazdik botfülűek, és előfordul, hogy egy különösen szépen kieresztett hang után nem átallanak puffogva füldugót behelyezni, de az ekkora mértékű inkompetencia és hozzá nem értés már legyen az ő bajuk.

Jó házőrzők

A cicák kiváló házőrzők. Biztosan ismeri minden macskagazdi azt a szituációt, amikor - bizonyára látszólag, természetesen - nem történik az égegyadta világon semmi sem, de a macskák hirtelen, teljesen egyszerre felkapják a fejüket, és morogva(!) rohannak az ablakpárkányra elzavarni azt a láthatatlan, ember számára felfoghatatlan valamit, azt az izét, akármicsodát, ártó szellemet, démont, halott ember kóbor lelkét vagy valami hasonló, reális fenyegetést, és amit a gazdi suta képességeiből kifolyólag soha nem érzékel semmilyen érzékszervével sem. Hiába olyan az udvar, mint bármikor máskor, a cica tudja, hogy nem szabad lebecsülni a veszélyességét annak a meghatározhatatlan bárminek, ezért ő helyettünk is vigyáz és éberen figyel.

 

Természetesen a fenti példák csak kis részei a macskák rendkívüli hasznosságának, ámde hazudnék, ha azt állítanám, hogy számtalan előnyük mellett nincsenek rossz tulajdonságaik. Persze hogy vannak, néha nehéz velük az élet, de mindenért pillanatok alatt képesek kárpótolni azzal, amiben igazán eszméletlenül és hihetetlenül jók: cukisággal.
Egy cicára lehetetlen haragudni kb. egy percnél tovább. Aki mégis képes, az minden bizonnyal egy szívtelen, felfuvalkodott hólyag.

17884280_10208240886892409_166825065029721343_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csinaldugy.blog.hu/api/trackback/id/tr4612459017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása