Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ezeket olvasom

No komment

Újbeszél 3.0

2016.10.07. 15:42 :: Fenehorizont 667


A továbbiakban eziránt érdeklődőknek segítséget nyújtok az olyan modern, haladó, független-civil szóhasználat, kifejezések és szókapcsolatok gondosabb megértésében, melyek napjaink nyugat-európai és amerikai -  ezáltal hazánk és szeretett fővárosunk - kulturális-, politikai- és közéletét rendre úgymond tematizálják.



Bűncselekmény:
általában nem fehér bőrű (halványbarna, kávébarna, barna, fekete) emberek által fehér bőrűek vagy saját fajtájuk kárára elkövetett cselekedet, melyben az áldozatok megsérülnek, esetleg életüket vesztik.
Az ilyen esetekről tudósító cikkek tárgyilagos hangvételűek, a cselekmény puszta leírására korlátozódnak. Ilyenkor a bűnelkövető fajtabéli/vallási hovatartozásának említését illik gondosan kerülni.
Efféle hírből - bizonyára a társadalom hibájából - elég sok van, és általában a haladó hírportálok közepe, vége felé landolnak a napi hírek között, normál betűvel szedett címmel.

Gyűlölet-bűncselekmény, embertelen cselekedet:
általában nem fehér bőrű (halványbarna, kávébarna, barna, fekete) emberek, vagy vallási/etnikai/nem heteroszexuális orientációjú kisebbségek kárára fehérek által elkövetett bűncselekmény, melynek során az áldozatok megsérülnek, esetleg életüket vesztik.
Az ilyen esetekről tudósító cikkeken átüt a mély megrendültség, a borzalom, a cikkíró sokszor beleképzeli magát az áldozatok helyébe, és nem ritka a rejtett vagy nyílt moralizálás és az olvasóban való bűntudatkeltés szándéka is. Ezen esetekben az áldozatok fajtabéli/vallási hovatartozását fontos hangsúlyozni, kiemelni - legtöbbször már a tudósítás főcímében.
Ilyesmi hírből viszonylag kevés akad, de amikor mégis, az rögtön a haladó hírportálok tetején csücsül, jól látható helyen.

Társadalomkritika: amikor nem fehér bőrű ember vagy megfelelő gondolkodású fehér bőrű ember negatív kontextusban beszél a fehér középosztályról.

Rasszizmus: amikor fehér bőrű ember nem kizárólag pozitív kontextusban beszél nem fehér bőrű emberekről.

Szeretet, megértés, elfogadás: olyan érzések, melyekkel a felvilágosult emberek sokszor viszonyulnak a világ és/vagy embertársaik irányába.
Ezeket az érzéseket nem megfelelő oldali (ún. jobboldali, tekintélyelvű, retrográd) politikusok, oligarchák, udvari kobzosok, bértollnokok, álcivilek és mucsai parasztok/prolik nem érezhetik. Esetükben ezen érzések által irányított viselkedésnek tűnő megnyilvánulások alkalmával általában az önös érdek, a képmutatás, szemforgatás, kicsinyesség, kispolgáriság, számító aljasság és persze a gyűlölet, mely valóban és igazából motiválja őket.
Egy ilyen retrográd ember számára a szeretet és az elfogadás mindig csak álca.


Gyűlölet, utálat, ellenségeskedés: olyan érzések, melyekkel a nem felvilágosult emberek sokszor viszonyulnak a világ és/vagy embertársaik irányába.
Ezeket az érzéseket megfelelő oldali (ún. demokrata) politikusok, befektetők, művészek, újságírók, civil aktivisták és emberek nem érezhetik. Esetükben ezen érzések által irányított viselkedésnek tűnő megnyilvánulások alkalmával valójában a mély emberiesség, humanista megfontolások, aggódás és józan, európai, civilizált, modern gondolkodás irányítja cselekedeteiket.
Egy ilyen ember számára a gyűlölet mindig másokban tanulmányozandó majd elítélendő érzés.

Toleránsok: olyan emberek színes, változatos és elfogadó közössége, akik függetlenül és szuverénül ugyanazt gondolják mindenről, legyen az politika, közélet, művészet vagy emberi-jogi alapvetések.
Befogadó: olyan megfelelő gondolkodású fehér bőrű ember, aki más fehér bőrű emberek mellé nem fehér bőrű embereket telepítene le.

Intoleránsok: olyan emberek elmaradott közössége, akik nem értenek egyet azzal, amit a toleránsok gondolnak.
Kirekesztő: olyan nem megfelelő gondolkodású, fehér bőrű ember, aki nem szeretné, hogy más fehér bőrű emberek melléjük akaratuk ellenére nem fehér bőrű embereket telepítsenek le.

Elnyomó: heteroszexuális, fehér bőrszínű átlagember.

Elnyomott: nem fehér bőrű ember, vagy valamilyen vallási/etnikai/nem heteroszexuális orientációjú kisebbség tagja.

Szabadság, demokrácia, jogállam: megfelelő oldali kormány irányítja az országot, és megfelelő oldali (ún. demokrata) politikusok, befektetők, művészek, újságírók, civil aktivisták és emberek tematizálják a köz-, a politikai és művészeti életet, valamint az oktatást.

Elnyomás, önkény, diktatúra: nem megfelelő oldali kormány van hatalmon, és a megfelelő oldali emberek mellett a nem megfelelő oldali (ún. jobboldali, tekintélyelvű, retrográd) politikusok, oligarchák, udvari kobzosok, bértollnokok, álcivilek és mucsai parasztok/prolik is beleszólnak a köz- és politikai élet, a művészet valamint az oktatás tematizálásába; esetleg erre utaló szándékról tesznek tanúbizonyságot.

Kormányzás: megfelelő oldali kormány és megfelelő oldali (ún. demokrata) politikusok, befektetők, művészek, újságírók, civil aktivisták és emberek vezetik a társadalmat, megmutatva nekik, mi a helyes, felvilágosult, modern, európai gondolkodás. 
/ld. Szabadság, demokrácia, jogállam/

Hatalomgyakorlás: nem megfelelő oldali kormány és nem megfelelő oldali (ún. jobboldali, tekintélyelvű, retrográd) politikusok, oligarchák, udvari kobzosok, bértollnokok, álcivilek és mucsai parasztok/prolik nyomják el a zembereket, rájuk kényszerítve retrográd, maradi nézeteiket.
/ld. Elnyomás, önkény, diktatúra/

Érvényesülés: megfelelő oldali kormány és megfelelő oldali (ún. demokrata) politikusok, befektetők, művészek, újságírók, civil aktivisták és emberek innovatív jellegű tevékenysége, melynek során - néha természetesen ismerettségi körük konstruktív jellegű segítségével - anyagi forrásokhoz jutnak elképzeléseik megvalósítására.

Korrupció: nem megfelelő oldali kormány és nem megfelelő oldali (ún. jobboldali, tekintélyelvű, retrográd) politikusok, oligarchák, udvari kobzosok, bértollnokok, álcivilek és mucsai parasztok/prolik kiskapukat, befolyást kihasználó, illegális úton, mások kárára történő pénzhez és hatalomhoz jutást segítő mechanizmusa.

Társadalmi igazságosság: fehér bőrű emberek munkájáért cserébe juttatandó anyagi forrásokból a megfelelő kormányzat ellenszolgáltatás megkövetelése nélkül ad nem fehér bőrű embereknek.

Társadalmi igazságtalanság: fehér bőrű emberek munkájáért cserébe juttatandó anyagi forrásokból a nem megfelelő hatalmi rendszer ellenszolgáltatás megkövetelése nélkül kevesebbet ad nem fehér bőrű embereknek, mint amennyit egy megfelelő kormányzat adna.

Szociális érzékenység, társadalmi felelősség: jellemzően nagyvárosok belsejében, komfortos környezetben élő, megfelelő gondolkodású, képzett, fehér bőrű emberek elméleti meggyőződésből történő szóbeli vagy írásbeli együttérzése tőlük távolabb élő, nem fehér bőrű emberekkel.

Szociális érzéketlenség, társadalmi felelőtlenség: jellemzően kis- és nagyvárosok külsején, falvakban, esetleg tanyákon, kevésbé komfortos környezetben élő, nem megfelelő gondolkodású, fehér bőrű emberek gyakorlati tapasztalatok által meghatározott viszonya a közvetlen környezetükben vagy attól nem messze élő, nem fehér bőrű emberekhez.

Sajtószabadság, független sajtó: túlnyomórészt megfelelő oldali médiumok vannak jelen a piacon.

Sajtóelnyomás, kézivezérelt sajtó: nem megfelelő oldali médiumok is jelentősebb részesedést szereznek a piacon.

Csőcselék: megfelelő oldali kormány ellen tiltakozó emberek. Módszerük a csoportos rendbontás, kár- és felfordulás okozása, vandalizmus és huliganizmus.

Tüntetők: nem megfelelő oldali kormány ellen tiltakozó pest-belvárosi bölcsészek, művészek, kreatívok és felelős állampolgárok. Módszerük a békés tiltakozás, élőlánc, flashmob, performansz és a sok-sok szeretet.

Provokatív, merész, kihívó: a fehér középosztályt, a katolikus keresztényt és vallását, valamint a nem megfelelő pártra szavazó embert sokszor és sokféleképpen, szitokszavak segítségével megszégyenítő, haladógondolkodó kritikus.

Bunkó, alpári, troll: nem fehér bőrű emberekről vagy vallási/etnikai/nem heteroszexuális orientációjú kisebbségekről nem kizárólag pozitív véleményt megfogalmazó, szitokszavakat is használó egyén.

Valláskritikus: a keresztény-katolikus vallást és annak követőit rendszeresen megszégyenítő ember.
 
Gyűlöletkeltő: e
lsősorban az iszlámot és a judaizmust, valamint ezek követőit nem kizárólag pozitív kontextusban emlegető ember.

Gendersemlegesség: olyan beszédkörnyezet, melyben a nők és férfiak csak akkor vannak megkülönböztetve, ha a nők áldozatként/elnyomottként jelenhetnek meg.

Szexizmus: olyan, nőket és férfiakat megkülönböztető beszédkörnyezet, melyben a női fél nem feltétlenül áldozatként/elnyomottként jelenik meg.

Nagyszerű alkotó, bátor és formabontó, zseni: megfelelő, ún demokrata pártokra szavazó, tehát megfelelő véleményű tehetség, aki film-, fotó-, irodalmi- és képzőművészeti jellegű alkotásaival rendszeresen görbe tükröt állít a fehér középosztály elé.

Tehetségtelen művész, senki: nem megfelelő, ún. jobboldali, tekintélyelvű, retrográd pártokra szavazó, vagy simán csak nem megfelelő véleményű ember, aki film-, fotó-, irodalmi- és képzőművészeti jellegű műveivel tabutémákat (pl. nem fehér emberek rasszizmusa, gyűlölete stb) is boncolgatni próbál addig, amíg a bátor, formabontó alkotók emiatt alkalmatlannak nem nyilvánítják bármire.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csinaldugy.blog.hu/api/trackback/id/tr1111777923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása