Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ezeket olvasom

No komment

Hit(t)em

2014.02.28. 15:30 :: Fenehorizont 667

Nem hiszek a természetfelettiben. Nem hiszek Istenben, nem hiszek a Sátánban. Nem hiszek a mennyben, de a pokolban sem. Sem Jézuskában, sem Jahvéban, de Buddhában, Allahban és Mohamedben sem. Nem hiszek a szanátana dharmában és a megváltásban, de ugyanúgy a túlvilági kárhozatban sem. A lélekben, így annak vándorlásában sem. Nem hiszek a boszorkányokban, szellemekben, jó- és rossztündérekben, angyalokban, démonokban, dártvéderben és a Jedi-lovagokban sem. Nem hiszek a horoszkóp általi determináltságban, a bolygóegyüttállás befolyásoló hatásában és a kontinenseken átívelő rezgéshullámokban sem. Nem hiszek a földönkívüliekben és a köztünk élő idegen civilizáció tagjaiban. Nem hiszek a menetrendszerű világvégékben sem. Nem hiszek a jósnőknek és az auralátóknak. Nem hiszek a varázslóknak, a kártyajósoknak és semmilyen kuruzslónak. Nem hiszek a spiritualitásban és a megfoghatatlan dolgok érzékelőiben. Nem hiszek az eleve elrendeltség embertől és személyiségtől független létében, tehát abban sem, hogy minden előre meg van írva. Nem hiszek a sorsban. Nem hiszek a sötét anyagban, a határtalan, táguló világegyetemben, az ősrobbanásban, a tudásban és a tudomány vallásában sem. Mivel az a bizonyos nyílvessző célba ér, ezért a végtelenben sem hiszek; a dolgok pusztulását látva az örökkévalóságban sem. Nem hiszek az irányba tartó egyenesben. Nem hiszek a filozófusoknak. Nem hiszek az ember és önmagunk mindenhatóságában. Nem hiszek a haladásban és az elvekben sem. Nem hiszek az éles határvonalakban és abban, hogy a dolgok vagy csak feketék, vagy csak fehérek. 


Ha rossz kedvem van, mindez pusztító ürességgel tölt el.

 




Hiszek a természetben. Hiszek abban, hogy a világ gyönyörű, de félem, amiért olykor borzasztó tud lenni. Hiszek a lelkiismeret tisztaságának felemelő és megtisztító erejében és az ebből fakadó jóságban, valamint hiszem, hogyha ez a lelkiismeret rossz, emiatti frusztrált gonoszságunk földi létünket pokolivá teheti. Hiszek a változásban, tehát az idő hatalmában is. Hiszek a születésben és hiszek a halálban. Hiszek az életben. Hiszek az okok és okozatok sokszor homályba vesző láncában. Szeretek hinni magamban és ezáltal a többi emberben. Hiszem, hogyha másokkal úgy viselkedek, ahogyan tőlük elvárom, hogy velem tegyék, akkor megnyugvást találhatok. Hiszek az őszinteségben, amely nem bántó és nem kérkedő. Hiszek a hazugságban és hiszek az igazságban. Hiszek az összetettségben és hiszek az egyszerűségben. Hiszem, hogy az egyszerűnek tűnő dolgok sokkal bonyolultabbak annál, mint azt első ránézésre feltételezem, és hiszem, hogy minden bonyolultnak látszó dolog valójában nevetségesen profán. Hiszek a magasságban és hiszek a mélyben, a bátorságban és a félelemben, az erőben és a gyengeségben; hiszek a boldogságban és a fájdalomban, a szerelemben, a gyűlöletben és mindenben, ami ezek keveredéséből fakad. Hiszem, hogy mindenki maga fonja élete fonalát, és a rengeteg fonal bármikor összegubancolódhat. Hiszek a táguló-szűkülő spirálalakban. Hiszek abban, amit nagyapám mondott. Hiszek az ember és egója kisszerűségében. Hiszek a hagyományokban és magában a hitben
. Hiszem, hogy körülöttem mindennek határa a látatlanba nyúlik, és mindez a színpaletta legalább tízezer féle árnyalatában ragyog. 



Ha jó kedvem van, mindez leírhatatlan boldogsággal tölt el.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csinaldugy.blog.hu/api/trackback/id/tr585837090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása