Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ezeket olvasom

No komment

Géefgé jóltolja

2013.12.05. 20:50 :: Fenehorizont 667

Warning! - content!

GFG alább linkelt kis sztorifüzérje remek stílus-, világlátás- és életfelfogásparódiája(?), vagy hogy divatos kifejezéssel éljek, görbe tükre azok elé, akiket én is próbálok a blogomon már több éve cincálni és csűrni-csavarni. Ugrani, hogy belefolyjak a mélyébe, aztán fejbúbbal koppanni, mert túlbecsültem a zavaros, sekély posványt. Sajgó homlokkal kimászni, majd megértően tagadni és elvetni, hogy aztán újra. Újra és újra.

Íme a hat rész linkje, sorrendben.

1.: http://gfg.blog.hu/2013/11/11/a_krasznahorkai-altalanos
2.: http://gfg.blog.hu/2013/11/13/a_krasznahorkai-altalanos_357
3.: http://gfg.blog.hu/2013/11/15/a_krasznahorkai-altalanos_552
4.: http://gfg.blog.hu/2013/11/17/a_krasznahorkai-altalanos_623
5.: http://gfg.blog.hu/2013/11/18/a_krasznahorkai-altalanos_143
6.: http://gfg.blog.hu/2013/11/19/a_krasznahorkai-altalanos_6_befejezo_resz

Látva a sok európai értelemben vett kommentelőt, "bloggert", publicistát, újságírót és a fene tudja, kicsodákat, akik függetlenségükben és objektivitásukban vérgőzőssé vált aggyal rácuppantak a bevezetőben írott -egyébként GFG által bevallottan szándékos- provokációra, ami Krasznahorkait és pisztolya ravaszának meghúzását firtatja, úgy gondolom, felvetek egy másik lehetőséget.

Szóval.

Létezik egy harmadik út is: az, hogy nem húzzuk meg a pisztoly ravaszát, ÁMDE nem is beszélünk arról a pisztolyról. Hiszen minek? Szerintem GFG nem elsősorban az elsületlen pisztoly, hanem a pisztolyról való fecsegés hatásvadász impotenciájáról írt. Mert újra kérdem: minek arról fecsegni, hogy van egy pisztolyunk?
Másodsorban persze benne volt a ravasz meghúzása is, mint opció, de ez pont elég volt a tömegben termelt kommunikáció szakosok felszínre vagy annak közelébe kontraszelektálódott selejtjeinek a háborgáshoz. GFG elérte a célját, méghozzá király módon.
Persze nem kellemes, amikor a provokáció, a gúny, az irónia és a szarkazmus visszanyal a korábban ezeket ész nélkül szóró arcába egy czuppanósan nyálkás-ragadósat, azt elhiszem.

Egyébként vallom, hogy MÁR mindegyikünkben ott van egy kisebb-nagyobb darab krasznahorkai. Kár, hogy nem erre a darabra áldozza a modern világ frusztrált individualizmustól gyötört véleményformálója szétcsapandó fikamennyiségét, hanem arra, amitől ez a bennünk élő krasznahorkai pont a legjobban fél. Úgy néz ki, kezdi átvenni az uralmat, és ahogyan ez ilyenkor lenni szokott, ami felett átveszi, azt a továbbiakban gyűlölve rettegi, ennek megfelelően pusztítja is, ahol éri. 

A bennünk élő krasznahorkainak nem kell a hepiend, a kristálytiszta tanulság, világos konzekvencia és a leosztott szerepek, mert az giccs. Neki átértelmezés kell, a dolgok új irányból való megközelítése, több lehetséges kimenet, káosz a rend helyett, vagy váratlan tragédia a végére. Így legalább semmi nem emlékezteti őt saját kudarcaira, hiszen az általa preferált élethelyzetek és rítusok végkifejletében ezen kudarcoknak a tükörképe elgondolkodtatónak, mélyértelműnek, önmagán túlmutatónak látszó, negatívumtól csillogó kis szilánkokon, ámde a szilánkoknak önös érdek szerint egyberendezett összességén pozitív tálalásban jelenik meg előtte. Ez nem kérdéses, hiszen a kis ravaszdi kétségbeesésében kezdetektől ennek megfelelően építi fel, majd alakítja a cselekményt.
Mondjuk érthető, hiszen MÁR nem vagyunk befogadóak, MÁR nem vagyunk vevők, MÁR nem vagyunk érettek krasznahorkai visszatömködésére oda, ahová való. A mélybe, a sötét, nyirkos, pókhálós büdöspicsába, oda. MÁR kicsik vagyunk, és egyre kisebbek leszünk egészen addig, míg az utolsó, teljesen krasznahorkaivá változott, megismételhetetlen, nagyonkülönleges kisember, ez az aszottá töppedt kis kozmopolita a legújabb utáni korban mutálódott egzisztencializmus kellős közepén csücsülve egyedien felemeli egyedi, üres halszemét az égre, mielőtt belefullad saját magába. 
Megérdemli, megérdemeljük, megérdemlem. Aztán hánytam.
Viszlát és kösz.

 


Ja, és aki esetleg idekommenteli, hogy GFG ööö Századvég ööeöö kormánymegrendelés eeeöö fideszorbánviktor, azt modern, demokratikus módszerekkel örökre kitiltom. Én szóltam.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csinaldugy.blog.hu/api/trackback/id/tr355677707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása