Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ezeket olvasom

No komment

Önbizalomhiány

2012.10.12. 20:16 :: Fenehorizont 667

Ez egy rendhagyó bejegyzés lesz, és mivel nincsen más blogom, ide fogom leírni.

A Velvet nevű bulvárszaron olvastam a történetet egy lányról, akit valahol Kanadában bántottak az osztálytársai, meg tulajdonképpen a komplett környezete.

Ezt egy Youtube-ra feltöltött videón, kis lapokon meséli el, az emberek segítségét kérve. Banális? Az.

Az utolsó két lapon ez áll, egy szomorúszmájli kiséretében: "I have nobody...I need someone. My name is Amanda Todd."

Nos, Amanda Todd azóta halott. Megölte magát. Eldobta az összes, szám szerint 15 évét. Eltávozott az élők sorából. Nincs többé a Földön. Szevasztavasz, nyald ki a seggem!
Sosem lép már be Facebookra.
Pedig milyen aranyosan mosolygott, amikor az első kis lapot felmutatta, rajta egy "hello"-val és egy szivecskés felkiáltójellel.

Pont a szülinapomon ölte meg magát.
Mondjuk ez kurvára nem lényeg.

http://velvet.hu/sztori/2012/10/12/youtube-on_kert_segitseget_majd_ongyilkos_lett/

Amanda Todd valószínűleg családjával együtt élte a kanadai középosztály kispolgári jólétbe poshadt életét, minden bizonnyal olyan körülmények között, aminek én például biztosan rendkívül örültem volna kiskoromban, és még ebben az országban is tuti, nagyon sokan örülnének ma is; más, zordabb vidékekről nem is beszélve. Én mégis itt ülök, az ő testét meg hamarosan a férgek zabálják fel.

Amanda Todd-ot megölte az önbizalomhiány.

Nem Amanda Todd ölte meg saját magát, hanem a benne testet öltött önbizalomhiány fordult az ellen a kislány ellen, aki mondjuk 6 éves korában még a játszótéren homokozott a többi kisgyerekkel. (Már ha Kanadában szoktak egyáltalán homokozni a kisgyerekek...azt se tudom, itt szoktak-e még.)

Milyen rettenet kell ahhoz, hogy öngyilkossági kísérlete után az osztálytársai viccet csináljanak az egészből? Milyen borzasztó dolog kell ahhoz, hogy a halála után a Youtube-on továbbra is viccelődjenek vele?
Ilyenre csak és kizárólag az egoisták világban nevelkedett kis műmájer patkányok képesek. Mert nem a jövendőbeni adolfhitlerkék csinálták ezt vele. Ezek a többi kanadai gyerekhez hasonlóan ugyanúgy hazamentek suli után, leültek a gép elé, miután közölték az anyjukkal, hogy nem éhesek, és cseteltek Facebookon.

Az önbizalomhiány egoistává tesz, az egoizmus pedig maga az önzőség. Az önbizalomhiányos ember nem képes cselekedetei eredményét a saját, "belső" tükrében viszontlátni, csak és kizárólag másokat tud tükörnek használni. 
Az önbizalomhiányos ember létének értelme a külvilágból kapott visszaigazolások halmaza. Az önbizalomhiányos ember akkor él, ha a környezetében lévőkön látja visszatükröződni saját létét. Az önbizalomhiányos ember képtelen a saját lelkivilágát önmaga érdekében fejleszteni, gazdagítani, így folyamatosan másokból kiváltott ráhatásokkal elektrosokkolja, és az ebből következő rángásra hiszi azt, hogy még él a lélek. Pedig már rég nem él az, mert átváltozott egy mindent felzabáló Ego-vá. És ha az Ego átveszi a hatalmat, ott kő kövön nem marad, az Ego ugyanis folyton éhes. Visítva, rángatózva követeli a kaját, miközben pórázon vezetett gazdájának fülébe bármikor képes jóllakva, majd kipukkadva, álszenten suttogni, hogy "törődj magaddal", "ismerd meg önmagad", "nem számítanak mások, néha magadra is gondolni kell". Képes tonnányi kaja között dagonyázva elhitetni, hogy csont és bőr, és most már ideje egy picit enni adni neki. Legyünk egy kicsit önzők, megengedhetjük magunknak - adja a felmentést magának a már végletekig önző ember.

Aki nem önző, sohasem gondolkodik azon, hogy milyen lenne, ha az lehetne.

Az egyre erőtlenebbül háborgó lelkiismerettel nem célravezető direkt módon szembeszállni. Nem hatásos a lelkiismeret által sugallt, "legfelső szinten" mutatkozó követelésekkel foglalkozni, mert azzal elismerjük lelkiismeretünk háborgásának jogosultságát, így kénytelenek vagyunk tovább küzdeni, esetleg engedni a háborgásnak.

A háborgó lelkiismeretet magának a háborgás létének, mint ténynek megkérdőjelezésével lehet csak legyőzni.

Az Ego ezt nagyon jól tudja. Az Ego sohasem magukkal a lelkiismeret háborgásából közvetlenül fakadó érzésekkel küzd a fronton, hanem annak háborgásán, mint tényen nyammog, moralizálva.

És innen már nincsen visszaút. Az érzékelés hamis, a látást egy nagy bazi lencse torzítja, amin keresztül a dagadt geci nagy szemekkel pislogó, vézna kis árvaként pislog. Szevasztok.

Az ilyesvalaki lételeme örökre a hatás kiváltása marad a többi emberből.
Hogyan lehet hatást kiváltani? Hatást kiváltani legegyszerűbben az ősi, ösztönös reakciók felpiszkálásval lehet, amelyek például az agresszió okozta félelem, a bántással kiváltott sértettség és szomorúság, szexuális tárgyként magunk kecsegtetése okozta puszta vágy stbstb. Ezekben aztán hedonista módon tobzódva az egoista ember eléri pillanatnyi megnyugvását.

 

Annak idején az én általános iskolámban egynéhány áldozat-típusnak rengeteg szemétséget kellett elviselnie a többiektől. Megkockáztatom, többet, mint Amanda Todd-nak. Tudnék mesélni. DE! Még a legutolsó putris szar is rémülten hőkölt volna vissza egy tetteitől bekövetkezett öngyilkossági kísérlet láttán!
A lelkét elvesztett, egoista, műmájer kisgecit mindez nem érdekli. Lényeg a hatás kiváltása! Minél mélyebbre hat, annál jobb! Minél borzasztóbb, annál mélyebb, és az Ego máris jobban érzi magát. És a végén ott áll a sok szociológus köcsög, ingatják azt a nagy buzi, fasz fejüket és kérdik, hogyan lehetséges ez a közöny? Hogyan lehetséges az osztálytársak ilyen fokú érzéketlensége? Nos: nem érzéketlenség ez, a kurva anyátokat, hanem az érzések csúcsra járatása! A maximális, legkirályabb, leghatásosabb visszaigazolás a kisgeci Ego-jának létezésére!

Abban az esetben, ha anno a húgom kerül ilyen áldozati helyzetbe, apám valószínűleg a véres szarát veri ki a képfeltöltögető zsarolóból. Menekülhetett volna akárhova. Az osztálytársak fejét meg egyenként húzza bele a pad lapjába, ha kell.
Én is ezt tenném.

Hol voltak a lány szülei? Hogyhogy nem látták, baj van?

Nem ismerték a saját lányukat.

Pontosítok: lila fingjuk nem volt a saját lányukról. Nem látták át az életét, és nem látták, amikor a lelke megszűnt létezni, és az Egója végképp maga alá gyűrte a homokozó(?) kislányt. Nem látták, amikor az Ego a kapott nem megfelelő visszaigazolások miatti nemtetszését egyre nyomatékosabban fejezte ki. Nem látták, hogy már csak a hatás elérése az egyetlen célja. 
Mert mi kell ahhoz, hogy egy 14 éves gyereklány levegye a ruháit egy vadidegennek a webkamera túloldalán, pár kedves szóért cserébe?
Hát soha nem mondták a szülei neki, hogy "gyönyörű vagy, kislányom"? Soha nem biztosították róla, hogyha felnő, csudaszép élete lesz? Soha nem ápolták annyira a lelkét, hogy kamaszkorba érve legalább minimális önbizalommal tekintsen magára? Valószínűleg nem.
Így zavartalanul növekedhetett a hatás kiváltása iránti vágyakozás. Így került le a kamera előtt a melltartó. Amanda Todd nem felelőtlen volt, amikor levetkőzött, hanem kétségbeesett. Akik viccet űztek a halálából, azok is, de ez nem mentség az égvilágon semmire. Amanda Todd Ego-ja  szándékból szeretett volna hatást kiváltani, az ő Ego-juk viszont a hatások kiváltásának rossz útjára sodródtak. Rosszat választottak. Nem megfelelőt, gonoszat, alávalót, ami egy ember életébe került. Ezért büntetést érdemelnek.  Az ilyen geciket el kell taposni, erővel. A kifejlett Ego két dologból ért, és az egyik az erő. A gonosz Ego-nál kötelező az utóbbi azonnali alkalmazása, hogy ne tudjon jóllakni, és még el is menjen az étvágya egy jódarabig - netán örökre.

Mosolyognék, miután belerántottam a wannabe lazacsávó arcát a térdembe, és hallom, ahogy törik az orra. Tudná, miért kapja. Ha nem mondanám, hanem vadidegenként elkapnám este az utcán, és szó nélkül verném, akkor is tudná. Itt nincsen helye az "agresszióra nem szabad agresszióval válaszolni" című gyáva és szemét módon problémaátugró lemeznek. Agresszióra csak agresszióval érdemes válaszolni.

 

Mondom: a kifejlett Ego csak két dologból ért.

A másik az idő.

Csak éppen Amanda Todd esetében ez utóbbi nemigazán tudott teret nyerni.

Remélem, van mennyország, vagy valami bizbasz, ahol ez a kislány boldog.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csinaldugy.blog.hu/api/trackback/id/tr44837668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása