Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ezeket olvasom

No komment

Legyél toleráns...

2011.04.06. 17:31 :: Fenehorizont 667

...had virágozzék minden virág! Természetesen virág alatt csak az illatra-színre tetszetős értendő, nem holmi haszontalan bogáncs, dudva és gyomnövény. Az minden haladógondolkodó számára nyilvánvaló, hogy a tolerancia nem vonatkozik az egyetemes emberi értékeket megtagadó, azokat semmibe néző gyűlölködőkre, mert ilyenekkel értelmes ember nem közösködik! Láthatod mi történt, amikor a múlt század első harmadában  ezeket egyenrangú félként kezelték...

A bűn banális, apró dolgokkal kezdődik, tehát az, hogy ezek közé kiket sorolsz, rád van bízva.

Az is csak rajtad múlik, hogyan, milyen módszerekkel gereblyézed össze a veled egyet nem értő embereket ugyanazon kalap alá. A közös nevező lehet bármi, ami jólesik. A hatás és a hatékonyság érdekében  akár bizonyos jelzők túlzott alkalmazása, avagy kisebb-nagyobb  mértékben jelentésüktől eltávolítása is megengedett, hiszen a toleráns egyént az egyszerű gyarlóságokon túlmutató, univerzális, nemes cél vezérli. Vagy annyira felvilágosult, hogy el tudd dönteni, ki az, aki faji szempontok alapján negatívan diszkriminál embereket, népcsoportokat; ki az, aki kirekesztően viselkedik; ki az, aki szívedhez kevésbé közel álló nézeteket vall, esetleg számodra nem annyira szimpatikus pártra szavazott.

Vagy egyszerűen ha nem úgy gondolkodik, ahogyan te, mint egyetemes emberi értékeket tiszteletben tartó azt joggal elvárod.

Természetesen a toleráns ember nem gyűlölködik! Emelkedj felül a buta paraszton, és úgy tekints le rá, gunyorosan, szánakozva! Meglátod, ha intellektuális fennsőbbrendűséged biztos tudatában, megfelelő arányérzékkel pettyegteted az ostoba lényét gúzsban tartó nézeteiről alkotott, flegmán odavetett, ironikus, ámde mégis becsmérlő véleményed, hamar eléred célod! Nem tart soká, míg előbújik a gyűlölködő valódi arca!

Ezek után enyhe rezignáltsággal kevert megelégedettséggel veheted tudomásul a borzasztó tényt, hogy ezek miatt tart itt az ország. Persze azért biztató a tudat, hogy mennyivel előrébb is jársz -az élet minden területén- a szabadidejükben tv előtt bambuló, agyhiányos, kirekesztő, szánalmas pártkatonáknál.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csinaldugy.blog.hu/api/trackback/id/tr712805061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása