Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ezeket olvasom

No komment

5 elképesztő európai terrortámadás az elmúlt időszakból - Kattints, és tudd meg, mi tartja rettegésben kontinensünk polgárait!

2016.07.25. 16:10 :: Fenehorizont 667

Mostanában jelentős számú terrortámadás történik szeretett kontinensünkön, ez sokak szerint aggodalomra adhat okot. Történtek támadások repülőtereken, vonaton, metróban, éjszakai szórakozóhelyen és kávéházakban is. Azonban itt még nincsen vége, ugyanis megesett egy robbantás békés fesztivál bejárata előtt, történt szándékos teherautós gázolás egy festői szépségű tengerparton rendezett ünnepi tűzijáték alatt, de egy szatirikus újság szerkesztőségében sem lehetnek biztonságban az ott dolgozók.
Manapság már nem lehet tudni, hol csapnak le legközelebb a terroristák és milyen módszert alkalmaznak majd minél több ember megölésére. Szakértők szerint a közeljövőben még több támadás jöhet, a francia miniszterelnök úgy fogalmazott: népének meg kell tanulni együtt élni a terrorral.

A tovább gombra kattintva megtudhatod, melyik az 5 legfontosabb esemény az elmúlt időszakból, amik rettegésben tartják Európa polgárait.


5. Baltás támadás egy német vonaton

Július 18-án egy 17 éves afgán fiatal baltával támadt egy vonat utasaira a németországi Würzburg közelében. Menekültként, kísérő nélkül érkezett Németországba. Négy embert sebesített meg, ketten kritikus állapotban vannak. Megtalálták a szobájában az Iszlám Állam zászlaját is.

4. Öngyilkos merénylők lövöldöztek és robbantottak az isztambuli repülőtéren

Június 28-án Isztambulban az Iszlám Állam három öngyilkos merénylője Kalasnyikovval lövöldözött, majd felrobbantotta magát az Atatürk repülőtéren. A támadásban 42-en meghaltak és további 239-en sérültek meg.


3. Teherautós gázolás Nizzában

Július 14-én késő este Nizzában, a híres tengerparti Promenade des Anglais sétányon a Franciaország nemzeti ünnepét ünneplő tömegbe hajtott nagy sebességgel egy bérelt teherautóval a 31 éves tunéziai származású nizzai Mohamed Lahouaiej Bouhlel, aki közben fegyverével a rendőrökre is lőtt. A teherautót végül a rendőrök megállították, a sofőrt pedig lelőtték.

A támadást mintegy másfél nappal később az Iszlám Állam vállalta magára. Francois Hollande francia köztársasági elnök a terrortámadás után háromnapos nemzeti gyászt rendelt el.

2. Robbantások a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a metróban

2016. március 22-én három robbantásos merénylet történt Brüsszelben: kettő a repülőtéren, egy a Maelbeek metróállomáson. A támadásnak 32 fő civil áldozata volt, három elkövető is meghalt. A sebesültek száma kétszáz fölött volt. Két magyar állampolgár – egy kormányalkalmazott és egy helyi cég dolgozója – sebesült meg a merénylet során, egyiküket belső vérzés, másikukat csonttörés miatt kellett megműteni. A történteket az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára.

1. Vérengzés Párizsban

2015. november 13-án este terrortámadás-sorozatot követtek el előre megtervezett akció keretében Párizs különböző pontjain gépkarabélyokkal felfegyverkezett terroristák, akik ártatlanokra lövöldöztek, és több robbantást hajtottak végre forgalmas helyeken.
21:16-kor három különálló robbantás és hat lövöldözés történt, közte Párizs északi városrészében, a Stade de France stadionnál elkövetett bombamerénylet. A legtöbb halálos áldozatot a Bataclan színház elleni támadás követelte, ahol a terroristák túszokat ejtettek, majd a kivonuló rendőrséggel tűzharcba keveredtek, ami 00:58-ig tartott. Nyolc támadót megöltek, a többi bűntársat a hatóság azóta elfogta.
A beszámolók szerint legalább 120 embert öltek meg, ebből a legtöbbet, 89-et a Bataclan színházban.
Ezen kívül több mint kétszázan sérültek meg a támadás során, közülük nyolcvanan súlyosan.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csinaldugy.blog.hu/api/trackback/id/tr948913432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása